На теренах Миколаївщини продовжують реєструватись випадки займань на полях. Необережне поводження з вогнем або навмисні підпали призводять до масштабних пожеж на полях, — повідомляє пресслужба ДСНС.

Так, 16 липня о 10:50 на пункт зв’язку 16 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС надійшла інформація, що за межами Червоне Воскресенської територіальної громади Миколаївського району горить пшениці на корені, пожнивні залишки та лісосмуга.

До місця були направлені чергові караули 16 та 4 ДПРЧ. Прибувши, оперативними діями, застосовуючи пожежні стволи на підручні засоби вдалось локалізувати та ліквідувати горіння на площі 10 га. Токож вогонь знищив автомобіль ВАЗ 2103, пошкодив ще дві лісосмуги та зрошувальну консоль. Завдяки професійним діям вогнеборців врятовано поле пшениці на корені площею понад 70 га.

«Рятувальники наголошують на необхідності дотримання правил пожежної безпеки в екосистемах, особливо в пожежонебезпечний період. Також нагадуємо, що за самовільне спалювання передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність», — йдеться у повідомленні ДСНС.

, , , ,

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *